jan
30
tor
Näringslivslunch: Allvar och humor med Annika Andersson @ Falkhallen i Falkenberg
jan 30 kl. 11:15 – 13:00

Näringslivsluncherna är en stor mötesplats för företagare i Falkenberg. Vid varje näringslivslunch kommer ca 230 personer för att inspireras av en intressant föreläsare och för att nätverka med andra företagare. Dagens lunch bjuder på:

Annika Korenado Andersson är från Mårdaklev och hoppade in i sin pappas revy som 17 åring. Att det inhoppet sedan ledde till att på heltid få jobba med att sprida glädje och roa folk var inte något som hon hade tänkt sig.

Buskis, sommarprat, skådespelare, diverse tv-program och nu senast som regissör för höstens Krogshow på Harrys är något av vad denna företagsamma och Guldmaskbelönta Falkenbergare ägnar sig åt.

Kom och ta del av vad som rör sig i huvudet på denna folkkära och stolta Falkenbergare.

Läs mer och anmäl dig här>>

jan
31
fre
StartUp Lunch Falkenberg @ Företagscenter FBG
jan 31 kl. 11:30 – 13:30

StartUp nLunch

Välkommen på StartUp Lunch – från idé till framgångsrikt företag. Under lunchen kommer du få inspiration och konkreta tips på hur du tar din affärsidé vidare. Du kommer också att få veta vilken hjälp som finns att få när du ska starta företag. Boka in den 31 januari och anmäl dig på länken nedan.

https://invajo.com/l/BGD5j787sB

StartUp Lunch genomförs av Företagscenter FBG och Nyföretagarcentrum Halland.

feb
5
ons
Starta eget kurs @ Företagscenter FBG
feb 5 kl. 16:00 – 18:30

Har du en affärsidé och vill eller precis har startat företag kan du gå vår starta eget kurs. Tillsammans med andra företagare och en rådgivare kommer du att få vässa din idé och stärka dig i din roll som företagare.

  1. Affärsidé, affärsplan & kunden, onsdag 5 februari
  2. Ditt erbjudande, onsdag 19 februari
  3. Gruppcoachning, onsdag 26 februari
  4. Prissättning, budget & kundnytta, onsdag 4 mars
  5. Konkurrenter, unikitet & försäljning, onsdag 18 mars
  6. Gruppcoachning, onsdag 25 mars
  7. Pitch & actionplan, onsdag 1 april

Alla tillfällen genomförs kl. 16.00-18.30 på Företagscenter FBG, Kvarngatan 2 i Falkenberg.

Starta eget kursen är kostnadsfri (värde 3000 kr). Anmäl dig till madeleine.nemstrand@falkenberg.se. Beskriv din idé och vad du vill ha hjälp med under kursen. Du förbinder dig att delta på alla tillfällen. Sekretessavtal skrivs. Vi bjuder på fika.

feb
6
tor
Framsteget 2020 – Livsmedelsprogram för Halland @ Tiraholms fisk i Unnaryd
feb 6 kl. 13:00 – 19:15
Arbete att tillsammans göra Halland till en ännu mer framgångsrik matregion fortsätter. Återigen har du chansen att träffas under gemytliga former, bli inspirerade av intressanta talare, nätverka med branschkollegor och matinspiratörer!
Denna gång hämtar vi inspiration från tre entreprenörer inom den blå sektorn som skapat framgångsrika mervärden på lite olika sätt: Vicky Ekwall Tiraholms Fisk, Torbjörn Ranta Arctic Roe of Scandinavia och Bengt Larsson FiskOnLine.

Läs mer och anmäl dig här>>

feb
7
fre
Näringslivsfrukost i Ullared @ Hotellet i Ullared
feb 7 kl. 07:30 – 09:00

Näringslivsfrukostarna i Ullared är mycket uppskattade och är en bra start på dagen. Här bjuds du på intressanta föreläsningar av lokala företagare och profiler, god frukost och möjlighet att nätverka med andra företagare. Dagen frukost bjuder på:

HUR BLIR MAN EN BRA STYRELSEMEDLEM?
Ulf Johansson är skogsägare i Sjösgärde i Falkenbergs inland, styrelsemedlem i Södra skog och styrelseordförande i Falkenbergs Sparbank. Ulf berättar om sin erfarenhet av styrelsearbete och ger små tips om hur du blir en bättre styrelsemedlem. Och vad gör egentligen en sparbanksordförande?

HUR FÖRÄNDRAR MAN EN FÖRETAGSKULTUR?
Besim Schulemaja har ett förflutet inom skogsbranschen och fick 2019 möjlighet att bli delägare och vd för Stigma of Sweden i Älvsered. Sedan dess har företaget genomgått en del stora förändringar. Lyssna till hur Besim genom sitt ledarskap har ändrat företagskulturen och tagit Stigma in i framtiden.

Läs mer och anmäl dig här>>

feb
11
tis
Grupprådgivning: Marknadsföring i sociala medier @ Halmstad
feb 11 kl. 09:00 – 13:00

Att arbeta med sociala medier är nyckeln för tillväxt och utveckling för alla företag idag, och med vår rådgivning får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas. Rådgivningen riktar sig till dig som driver företag utanför primärproduktionen på den halländska landsbygden och har färre än 50 anställda.

Max tre företag. Kostnad beroende av antal deltagare.  Anmälan snarast till Ingvor Johansson 010-224 33 93 eller Jonas Westling 073-405 35 15.
*Enskild rådgivning 4 tim erbjuds också, 2 970 kr+moms.

feb
12
ons
Grupprådgivning: Minskat matsvinn @ Länsstyrelsen i Halmstad
feb 12 kl. 09:00 – 13:00

Minskat matsvinn är nyckeln för tillväxt och utveckling för alla företag som hanterar livsmedel. I dag slängs en tredjedel av all mat som produceras i världen. Att jobba mot matsvinn spar pengar åt företaget och ger en bättre lönsamhet. Vid den här rådgivningen går vi igenom företagets förutsättningar och ger tips och råd om vad som är bäst för just ditt företag.

Du kan också få enskild rådgivning hemma på ditt företag.

Information och anmälan: Ingvor Johansson 010-224 33 93 och Marcus Lennartsson 079-319 54 54.

feb
26
ons
Inspirationsträff: Minskat matsvinn @ Handlar´n i Långås/Gastroprenören Catering
feb 26 kl. 19:00 – 21:30

Minskat matsvinn är nyckeln för tillväxt och utveckling för alla företag som hanterar livsmedel. Följ med på en inspirationsträff till Gastroprenören Catering i Långås och se och hör hur de gör och tänker kring matsvinnsfrågan.

Träffen riktar sig till alla företag som hanterar livsmedel på den halländska landsbygden. Vi bjuder på fika.

Mer information och anmälan: Ingvor Johansson eller ring 010-224 33 93.

mar
3
tis
Exportprogrammet i Halland
mar 3 kl. 08:00 – 13:00

Ett delfinansierat exportprogram för dig som har ett små eller medelstor företag som redan idag exporterar, men som vill ta nästa steg i sin internationella expansion.

Deltagare i exportprogrammet får möjlighet att benchmarka med andra företag med liknande utmaningar, bli utbildad inom aktuellla områden och få individuell stöd av internationaliserings experter för att ta fram en handlingsplan för företagets internationalisering. Programmet pågår under perioden mars till november 2020.

Detta ingår:

  • Tre utbildningar inom området som rör ditt företags globala expansion, bland annat internationell affärsjuridik och affärskultur.
  • Tillsammans med en internationellt erfaren samtalsledare träffas deltagarna i sin Exportgrupp.  Där ges möjlighet att diskutera områden som rör företagens och omvärldens globala utmaningar, samt chans att utbyta erfarenheter och lära av varandra.
  • Individuell support genom tre enskilda möten tillsammans med exportrådgivare och med utgångspunkt i företagets individuella behov och målsättning.

Läs mer och anmäl dig här>>

mar
4
ons
Näringslivsdagen i Falkenberg: Tillsammans lyfter vi – inspiration skapar möjligheter @ Falkhallen i Falkenberg
mar 4 kl. 07:45 – 15:15

Dags får årets höjdpunkt – Näringslivsdagen i Falkenberg. Vid årets Näringslivsdag lyfter vi blicken ytterligare och bjuder på engagerade föreläsningar med några av Sveriges bästa och mest intressanta föredragshållare. Vi ser fram emot en riktigt bra dag som ska inspirera oss alla till att lyfta Falkenberg till nästa nivå.

Välkomna till årets Näringslivsdag!

Läs mer om dagens program och anmäl dig här>>