feb
26
ons
Inspirationsträff: Minskat matsvinn @ Handlar´n i Långås/Gastroprenören Catering
feb 26 kl. 19:00 – 21:30

Minskat matsvinn är nyckeln för tillväxt och utveckling för alla företag som hanterar livsmedel. Följ med på en inspirationsträff till Gastroprenören Catering i Långås och se och hör hur de gör och tänker kring matsvinnsfrågan.

Träffen riktar sig till alla företag som hanterar livsmedel på den halländska landsbygden. Vi bjuder på fika.

Mer information och anmälan: Ingvor Johansson eller ring 010-224 33 93.

mar
3
tis
Exportprogrammet i Halland
mar 3 kl. 08:00 – 13:00

Ett delfinansierat exportprogram för dig som har ett små eller medelstor företag som redan idag exporterar, men som vill ta nästa steg i sin internationella expansion.

Deltagare i exportprogrammet får möjlighet att benchmarka med andra företag med liknande utmaningar, bli utbildad inom aktuellla områden och få individuell stöd av internationaliserings experter för att ta fram en handlingsplan för företagets internationalisering. Programmet pågår under perioden mars till november 2020.

Detta ingår:

  • Tre utbildningar inom området som rör ditt företags globala expansion, bland annat internationell affärsjuridik och affärskultur.
  • Tillsammans med en internationellt erfaren samtalsledare träffas deltagarna i sin Exportgrupp.  Där ges möjlighet att diskutera områden som rör företagens och omvärldens globala utmaningar, samt chans att utbyta erfarenheter och lära av varandra.
  • Individuell support genom tre enskilda möten tillsammans med exportrådgivare och med utgångspunkt i företagets individuella behov och målsättning.

Läs mer och anmäl dig här>>

mar
4
ons
Näringslivsdagen i Falkenberg: Tillsammans lyfter vi – inspiration skapar möjligheter @ Falkhallen i Falkenberg
mar 4 kl. 07:45 – 15:15

Dags får årets höjdpunkt – Näringslivsdagen i Falkenberg. Vid årets Näringslivsdag lyfter vi blicken ytterligare och bjuder på engagerade föreläsningar med några av Sveriges bästa och mest intressanta föredragshållare. Vi ser fram emot en riktigt bra dag som ska inspirera oss alla till att lyfta Falkenberg till nästa nivå.

Välkomna till årets Näringslivsdag!

Läs mer om dagens program och anmäl dig här>>

mar
11
ons
Entreprenörskap på riktigt 2020 – Hallands mässa med unga entreprenörer @ Halmstad Arena
mar 11 kl. 13:00 – 18:00

Den 11 mars är det dags för årets upplaga av Hallands regionala UF-mässa, Entreprenörskap på riktigt 2020. Mellan 13.00-18.00 på Halmstad Arena möter du 235 UF-företag som säljer sina produkter och tjänster. 29 företag från Falkenberg finns på plats. En dag full av energi, kreativitet, engagemang och roliga produkter och tjänster. Fri entré!

mar
12
tor
Grupprådgivning: Minskat matsvinn @ Länsstyrelsen i Halmstad
mar 12 kl. 09:00 – 13:00

Minskat matsvinn är nyckeln för tillväxt och utveckling för alla företag som hanterar livsmedel. I dag slängs en tredjedel av all mat som produceras i världen. Att jobba mot matsvinn spar pengar åt företaget och ger en bättre lönsamhet. Vid den här rådgivningen går vi igenom företagets förutsättningar och ger tips och råd om vad som är bäst för just ditt företag.

Du kan också få enskild rådgivning hemma på ditt företag.

Information och anmälan: Ingvor Johansson 010-224 33 93 och Marcus Lennartsson 079-319 54 54.

mar
19
tor
Lär dig storytelling @ Getteröns Naturum i Varberg
mar 19 kl. 13:00 – 17:00

Som egen företagare måste du kunna sälja in dina produkter och berätta din historia. Här får du grundkunskaper i berättarkonsten av Ida Junker från Fabula Storytelling. Teori och praktik varvas med egna övningar. Kursen riktar sig till företag med färre är 50 anställda på den halländska landsbygden.

Information och anmälan: Ingvor Johansson 010-224 33 93

mar
20
fre
Näringslivsfrukost i Ullared @ Hotellet i Ullared
mar 20 kl. 07:30 – 09:00

Näringslivsfrukostarna i Ullared är mycket uppskattade och är en bra start på dagen. Här bjuds du på intressanta föreläsningar av lokala företagare och profiler, god frukost och möjlighet att nätverka med andra företagare. Dagen frukost bjuder på:

EMMA SVENSSON – ÅRETS LANDSBYGGARE HALLAND
Emma Svensson är instruktör på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker och engagerad i LRF Ungdomen i Halland. På Landsbyggaredagen fick hon ta emot pris för sitt arbete med att förändra attityden till landsbygden.

”Som bonde eller som lantbrukare så ska man kunna vara stolt över sitt yrke och känna att man vet varför man gör det här”, säger hon.

Under frukosten får vi höra om Emmas känsla för landsbygden och hur vi tillsammans kan skapa stolthet över platsen vi bor och verkar på.

KONSTEN ATT BÖRJA I TID
Göran Nergården byggde sitt första hus när han var 17 år och därefter har det blivit många hus. Göran berättar om sin resa från det första husbygget i Långasand till hur Västkuststugan och Mjöbäcksgruppen blev till. Hur ser koncernen ut idag och vilka har varit de största framgångsfaktorerna?

Läs mer och anmäl dig här>>

mar
27
fre
Näringslivslunch: Falcon och Falkenberg @ Falkenbergs Strandbad
mar 27 kl. 11:15 – 13:00

Falcon och Falkenberg – Två starka varumärken som växer tillsammans

Hur ser framtiden ut för ett av världens största bryggeriföretag, tillika en av Falkenbergs mer namnkunniga arbetsgivare och ett av Sveriges starkaste ölvarumärken, lokalproducerat i Falkenberg? Vilka möjligheter och utmaningar finns det för Falcon, bryggeriet och Falkenberg att växa, tillsammans?

Peter Hammarstedt, vd för Carlsberg Sverige sedan maj 2019, kommer med sin mångåriga erfarenhet inom Carlsberg, både i Sverige och inte minst internationellt, både ge lokala perspektiv och globala infallsvinklar.

apr
17
fre
StartUp Lunch – SAVE THE DATE @ Företagscenter FBG
apr 17 kl. 11:30 – 13:30

Välkommen på StartUp Lunch. Mer information kommer inom kort.

apr
24
fre
Näringslivsfrukost i Ullared @ Hotellet i Ullared
apr 24 kl. 07:30 – 09:00

Näringslivsfrukostarna i Ullared är mycket uppskattade och är en bra start på dagen. Här bjuds du på intressanta föreläsningar av lokala företagare och profiler, god frukost och möjlighet att nätverka med andra företagare. Dagen frukost bjuder på:

SAMARBETE STÄRKER & GENERERAR ENERGI I FÖRETAGANDET
Vad händer om man slår ihop en mängd hållbarhetsföretag och dess kompetenser? Andreea Stiuca berättar om sin resa mot en gemensam hälsohub tillsammans med andra företagare. Hon driver idag Ekologiskt-Koncept, ett butikscafé mitt i Falkenberg centrum med fokus på ekologiskt, giftfritt och närproducerat som nyligen växt ur sina lokaler och öppnat upp i större på samma gata.  Vi kommer garanterat både att bli stärkta och fulla av energi när vi hör hennes historia.  

SAMARBETE GÖR FÖRETAGEN STARKA
Charli Jensen och Jonas Andersson är mekarkillarna som startade egna företag och såg vinningen att samarbeta. Samarbetet har gett stora fördelar för både kunder och dem själva. BRH Hydraulik AB och Solhöjdens Svets & Mek och är två offensiva företag som väljer att satsa på framtiden. Vad händer egentligen i det gamla elefantstallet i Älvsered och hur blev nybyggnationen i Bredshult? Vi får veta allt på näringslivsfrukosten i Ullared av Charli och Jonas.

Läs mer och anmäl dig här>>