sep
24
tis
Praktisk utbildning i strategisk kompetensplanering
sep 24 kl. 08:30 – 12:30

Praktisk utbildning i strategisk kompetensplanering

En viktigt medarbetare har sagt upp sig. Nu måste du hitta någon annan med samma yrkeskunnande, erfarenhet och personliga egenskaper, eller?

Ditt företags kompetensförsörjning handlar inte bara om rekrytering och bemanning. Behoven kan också lösas av kompetensutveckling eller nya sätt att arbeta. Frågan är vad du egentligen behöver för att möta framtidens marknad och nå företagets mål. Detta är en utmaning som många halländska företag ställs inför. Därför har vi tagit fram en utbildning för dig som vill arbeta mer strategiskt med kompetensplanering.

Utbildningen genomförs under tre halvdagar (24 sept, 8 okt och 5 nov) med visst eget arbete mellan kurstillfällena och kompletteras med individuell coachning. Tillsammans med utbildarna gör du relevanta analyser och utformar en plan för hur du får rätt kompetens på rätt plats. Utbildningen bekostas av Region Halland.

Läs mer och anmäl dig här>>

sep
25
ons
Utbildning: CSR-verkstad @ NollTreFem Halmstad
sep 25 kl. 09:00 – 16:00

Framtidssäkra ditt företag och arbeta in hållbarhet i din affärsmodell!

Till hösten startar CSR-verkstaden igen, en framgångsrik kurs i hur man kombinerar miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet i sin affärsverksamhet, kursstart 25 september. CSR står för Corporate Social Responsibility och betyder företags samhällsansvar.

Är du nyfiken på att veta mer, maila johanna@csrvastsverige.se

sep
26
tor
Seminarium: Ledarskap som håller i längden @ Halmstad, lokal meddelas senare
sep 26 kl. 09:00 – 12:00
Prestera och må bra som chef Vad är det som gör att vissa chefer klarar att ha energi under ett helt yrkesliv medan andra klarar det i ett par år? Är det möjligt att ha ett förhållningssätt där man leder människor och en grupp med bibehållen kraft och energi.

Målgrupp
För dig som är ledare och vill utveckla ditt eller dina medarbetares ledarskap till att hålla i längden.

Innehåll
Under denna halvdag kommer du att få ytterligare verktyg för hur du kan prestera och må bra som chef och samtidigt ledare andra till framgång.
Du kommer att få titta på dig själv som ledare och hur du använder din energi till din egen fördel och vad du kan utveckla ytterligare för att din kraft ska räcka så länge du själv önskar att vara ledare.

– att vara tydlig med sina intentioner och värderingar
– att vara i goda tillstånd oavsett vad som händer
. att välja förhållningssätt: i känslor/utan känslor
– att vara operativ eller strategisk
– att leda på olika systemnivåer: individ, team, organisation
– att vara ramstark och tydlig

”Susanne är nominerad till Årets Talare Kvinna 2018. Hon är en mycket hyllad föreläsare samt en av Skandinaviens ledande konsulter inom förändringsarbete på organisations-, ledar-, team- och individnivå. Susanne har drygt 25 års erfarenhet av att utveckla organisationer till framgång. Hon är verksam som idrottspsykologisk rådgivare för Svensk elitidrott och deras ledare med uppgiften att coacha aktiva och ledare för att ta så många medaljer som möjligt för Sverige.”

Anmälan
Läs mer och anmäl dig här>>

sep
27
fre
Näringslivsfrukost i Ullared @ Hotellet i Ullared
sep 27 kl. 07:30 – 09:00

Näringslivsfrukostarna i Ullared är mycket uppskattade och är en bra start på dagen. Här bjuds du på intressanta föreläsningar av lokala företagare och profiler, god frukost och möjlighet att nätverka med andra företagare. Morgonens föreläsningar handlar om:

Från vind i segel inom finansbranschen till kitesurfing
Chris Lundberg har helt sadlat om från ett toppjobb som marknadschef i Oslo med 200 flygdagar om året till att idag driva kitesurfingskola och bed and breakfast i Ugglarp. Chris berättar om att ta steget från finansbranschen till att kunna förverkliga sin dröm. Vad är det som krävs och hur når man sina drömmar?

Hållbara trådar spinns i närmagasinet dagg
Linda Tengvall är fotografen som i en längtan efter att leva mer hållbart startade nätmagasinet Dagg. Förverkligandet av företagsdrömmen förenade hennes olika kompetenser och gav henne mer kontroll över sitt arbete. Ordet hållbart används idag flitigt, men vad innebär det egentligen? Linda berättar hur hon valt att använda Dagg som en plattform för att inspirera till en mer hållbar livsstil.

Läs mer och anmäl dig här>>

okt
3
tor
Lunchseminarium: Patrik Hannell, superentreprenör och affärsman med känsla för det lokala @ Falkenbergs Sparbank
okt 3 kl. 12:00 – 14:00

Patrik Hannell, sålde i tredje generation ett välmående, globalt aktivt familjeföretag, för att gå vidare och satsa i nya bolag. Några för att behålla och utveckla. Andra för att utveckla och sälja. Vi kommer att försöka reda ut hur Patrik tänker när man skall rigga ett företag för en försäljning. Eller när man skall behålla och bygga långsiktigt? Och varför han anser han alla bolag borde ha en aktiv styrelse. Och hur gör man för att få ut det bästa ur sin styrelse?

Vi har även bjudit in Christina Sivertsson, en av medgrundarna till Sveriges största utbildare inom träning, kost och hälsa, The Academy. Sedan 1999 har de varit med och utvecklat träningsbranschen i Norden, och varit i fronten när det gäller att väva in digitaliseringen i sina utbildningar. Nu har de precis sålt sitt livsverk. Christina kommer att berätta om sin resa med att bygga ett blomstrande företag till beslutet om försäljning.

Dessutom träffar vi Bengt-Olof Isaksson, företagsmarknadschef på Falkenbergs Sparbank, som har skapat möjligheter för tusentals företag genom åren. Vilken betydelse har de här frågorna för att underlätta finansiering via banken?

Anmäl dig här>>

okt
9
ons
Exportseminarium: Sydafrika @ Falkenbergs Sparbank
okt 9 kl. 15:00 – 17:30
okt
18
fre
Näringslivslunch @ Falkhallen
okt 18 kl. 11:15 – 13:00

Näringslivsluncherna är en stor mötesplats för företagare i Falkenberg. Vid varje näringslivslunch kommer ca 230 personer för att inspireras av en intressant föreläsare och för att nätverka med andra företagare. Dagens lunch handlar om:

En nya tidens medarbetare och kund
Emma Gunnarsson arbetar med att göra människor och företag framgångsrika. En viktig nyckel för att lyckas är att förstå sina medarbetare och kunder. Hon kommer ge oss värdefulla insikter kring våra generationsskillnader och vad det innebär att bygga relationer och arbeta med den nya generationen som skall ta oss in i framtiden. Kom och inspireras av Emmas passion för möten med människor!

Emma har erfarenheter från besöksnäringen och arbetar idag på FSK där hon föreläser, utbildar och rekryterar för företag.

Läs mer och anmäl dig här>>

okt
31
tor
Näringslivsfrukost i Ullared @ Hotellet i Ullared
okt 31 kl. 07:30 – 09:00

Näringslivsfrukostarna i Ullared är mycket uppskattade och är en bra start på dagen. Här bjuds du på intressanta föreläsningar av lokala företagare och profiler, god frukost och möjlighet att nätverka med andra företagare. Morgonens föreläsningar handlar om:

En titt i kommunchefens agenda 
Kommunchef Lars Fröding gästar oss och pratar om kommunorganisationens framtid, var finns möjligheterna och utmaningarna? Hur får man en väl fungerande samhällsservice i hela kommunen?  Lars bjuder även på en inblick i en kommunchefs vardag och berättar om vad som är det bästa med att arbeta i demokratibranschen.

Från några % ölintresse till 100 % bryggeri
Att övning ger färdighet kan verkligen Fredric Johansson och Mikael Karlsson intyga. Åtskilliga säckar malt har gått åt i deras jakt på ett smakrikt öl. Nu har de nyligen öppnat sitt nybyggda bryggeri, The Pine Ridge Brewery, från vilket de förser hallänningarna med lokalt producerad öl. Vi får ta del av deras resa och höra om tankarna för framtiden.

Läs mer och anmäl dig här>>

nov
15
fre
Näringslivslunch @ Falkenbergs Strandbad
nov 15 kl. 11:15 – 13:00

Näringslivsluncherna är en stor mötesplats för företagare i Falkenberg. Vid varje näringslivslunch kommer ca 230 personer för att inspireras av en intressant föreläsare och för att nätverka med andra företagare. Dagens lunch handlar om:

Ny modell för flexibilitet och trygghet på den svenska arbetsmarknaden
Både företag och medarbetare skulle vinna på reformer som stärker omställningsförmågan och som gör det enklare att anställa. Svenskt Näringsliv vill se en ny modell och saknar de nödvändiga politiska reformer som behöver ske av  LAS, Arbetsförmedlingen och A-kassan för att lyckas. Företagens möjligheter att anställa och växa med rätt kompetens är helt avgörande för svensk ekonomi och trygghet.

Patrik Karlsson är Svenskt Näringslivs arbetsmarknadsexpert och representerar Svenskt Näringsliv i BIAC Employment group (rådgivande till OECD). Patrik kommer ge oss en bild av vilka reformer som krävs för en arbetsmarknad som ger bättre förutsättningar för både företagare och anställda.

Läs mer och anmäl dig här>>

nov
20
ons
Seminarium: Drömarbetsgivaren @ Varberg, lokal meddelas senare
nov 20 kl. 07:30 – 11:00
Förmågan att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare på rätt plats är helt avgörande för att nå goda resultat. Om inte du som chef behandlar dina medarbetare som din största tillgång, vem ska då göra det? Seminariet baseras på Svantes bok “Drömarbetsgivaren – De 10 budorden som får medarbetare att vissla hela vägen till jobbet”.

Innehåll
I dag är det enkelt att kopiera företagsmodeller, processer och idéer. I princip allt går att kopiera – allt utom en sak: dina medarbetare. De är kärnan i hela organisationen, det som driver verksamheten framåt och din enda verkligt unika konkurrensfaktor. Hur får du dina platsannonser att sticka ut i mängden? Vilka värden vill du representera?

Svante Randlert tar oss med genom sina 10 budord, ger inspiration och konkreta tips för dig på resan mot att bli Drömarbetsgivaren. Effekten blir att rätt människor väljer att vara kvar, rätt människor väljer att börja och du bygger sakta ett starkt arbetsgivarvarumärke, inifrån och ut. När du har rätt människor i teamet som vill vara där, då kommer resultaten. Då kommer kvalité, effektivitet och lönsamhet.

Svante Randlert är Business & People Advisor och en av Sveriges mest anlitade konsulter inom ämnet. Han har under senaste året genomfört 150 föreläsningar i näringslivet och är nu nominerad till Årets talare – Genombrott 2018.

Anmälan
Läs mer och anmäl dig här>>