Okt
5
fre
Näringslivsfrukost i Ullared @ Hotellet i Ullared
Okt 5 kl. 07:30 – 09:00

Från Göteborg till Espenäs – om att våga leva sin dröm

Lisa Wahle och Henrik Wrangstedt lever sin landbygdsdröm i Espenäs strax utanför Ullared. De kommer berätta om vägen från Göteborg till Falkenbergs landsbygd – om sitt företag Lamberts gård och lada och hur drömmen ser ut nu.

Med naturen som rum

Den gröna miljön är den bästa platsen för att vila hjärnan och hitta sitt inre lugn. Halland erbjuder en unik möjlighet för personer med stressohälsa och utmattning genom Region Hallands nya vårdvalet, grön rehabilitering. Vad är grön rehabilitering, vad är det som gör naturen så bra? Liselotte Bergenzaun Abel, trädgårdsterapeut och leg psykoterapeut från Sörby retreatcenter berättar mer om denna metod.

Vill du visa upp ditt företag?
Under frukosten erbjuds du som företagare att visa upp ditt företag. Kontakta karin.torstensson@falkenberg.se.

Okt
10
ons
Exportseminarium: Affärsmöjligheter på den tyska marknaden @ Falkenbergs Sparbank
Okt 10 kl. 10:30 – 14:00

Tyskland, världens fjärde och Europas största ekonomi, är en av Sveriges viktigaste affärspartner. Handelsutbytet mellan Tyskland och Sverige är mycket stort och många svenska företag är aktiva på den tyska marknaden.

Samtidigt kräver gemensamma utmaningar smarta lösningar som ger potential för fördjupade svensk-tyska affärsrelationer: ett snabbt åldrande samhälle, över en miljon nyanlända under 2015 samt ambitiösa mål för både digitaliseringen av ekonomin och omställningen av energisektorn till ett grönt näringsliv. Med erfarenhet och ett gott rykte står svenska företag väl rustade att tillvarata de unika affärsmöjligheter som denna utveckling leder till.

Tyskland – Europas ekonomiska motor – är inte bara världens fjärde största industrination utan svarar dessutom för cirka 10 procent av svensk export och 18 procent av svensk import. De ekonomiska förbindelserna mellan Sverige och Tyskland stärks bl.a. genom de 1900 svenska dotterbolag som är etablerade i Tyskland. Därutöver är Tyskland det land som över tid investerat mest i Sverige med drygt 1300 dotterbolag representerade.

Under seminariet får du:

  • Ta del av affärsmöjligheter som tyska marknaden erbjuder
  • Lyssna på erfarenheter från PIVAB om deras arbete i landet.
  • Få information om Business Swedens tjänster
  • Boka ett personligt möte för att diskutera dina affärsmöjligheter

 

Anmäl dig via mail här eller via telefon 0346-550 00. Senaste dag för anmälan är måndagen den 8 oktober.  Seminariet är kostnadsfritt, Falkenbergs Sparbank bjuder på lunch från 11:30.

Nov
9
fre
Näringslivsfrukost i Ullared @ Hotellet i Ullared
Nov 9 kl. 07:30 – 09:00

Företaget och juridiken – så tråkigt men ack så roligt

Det är av vikt att företaget och dess ägare har sett över sin juridiska situation i fall något inträffar. Och alltid inträffar det något, bra eller dåligt. Agneta Lindberg – bolagsjurist på Falkenbergs Sparbank kommer till oss och pratar juridik i kubik, ger tips och råd, kopplar bolagsjuridik till humanjuridik och siar om framtiden.

Hittar företagen personal?

Behovet av arbetskraft är stort. Hur jobbar Falkenbergs kommun med kompetensförsörjning och för att öka vår attraktivitet?

Linda Bengtsson från Falkenbergs Näringsliv AB presenterar hur kommunen jobbar för att underlätta rekrytering och göra Falkenberg till en attraktiv arbetsplats.

Vill du visa upp ditt företag?

Under frukosten erbjuds du som företagare att visa upp ditt företag. Kontakta karin.torstensson@falkenberg.se.