mar
27
ons
Starta eget kurs @ Företagscenter FBG
mar 27 kl. 16:30 – 19:30

Har du en affärsidé och vill eller precis har startat företag då kan du gå vår starta eget kurs. Tillsammans med andra företagare och en rådgivare kommer du få vässa din idé och stärka dig i din roll som företagare.

  1. Affärsidé, affärsplan & kunden, onsdag 27 mars
  2. Ditt erbjudande, onsdag 3 april
  3. Prissättning, budget & kundnytta, onsdag 10 april
  4. Konkurrenter, unikitet & försäljning, onsdag 24 april
  5. Pitch & actionplan, onsdag 8 maj

Anmälan

Anmäl dig till madeleine.nemstrand@falkenberg.se. Beskriv din idé och vad du vill få hjälp med under kursen för att komma vidare med din idé eller ditt företag. Du förbinder du dig att delta på alla tillfällen. Sekretessavtal skrivs. Vi bjuder på fika.

mar
28
tor
Arena Affärssystem @ Högskolan i Halmstad
mar 28 kl. 13:30 – 19:00

Arena affärssystem är ett evenemang inom Affärssystemprogrammet vid Högskolan i Halmstad, där studenterna presenterar sina arbeten från projekt och uppdrag under kursen i verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Alla studenter vid Affärssystemprogrammet går en kurs i VFU under sitt tredje och sista år på programmet. Studenterna är då ute i företag och organisationer och arbetar med verkliga projekt och uppdrag inom affärssystem och verksamhetsutveckling. Deras arbeten är uppskattade av organisationerna och mycket värdefulla och nyttiga för studenterna. Alla VFU-arbeten presenteras varje vår i ett arrangemang kallat Arena Affärssystem.

Läs mer om dagens program och anmäl dig här>>

apr
4
tor
Framsteget 2019 @ Halmstad Slott
apr 4 kl. 13:00 – 19:30

Arbetet med att tillsammans göra Halland till en ännu mer framgångsrik matregion fortsätter.  Nu är det dags för den årliga träffen i Livsmedelsprogram för Halland. Var med och diskutera mat, dryck och måltider samtidigt som du får träffa andra branschkollegor.

Program

13.00 Ankomst och registrering
13.30 Välkomna
13.45 Livsmedelssystemets omvandling – vad händer?
14.25 Nya växtbaserade livsmedel – goda, hälsosamma och lönsamma att odla och tillverka?
15.00 Kaffe och nätverkande
15.40 Halländsk hållbarhet – praktiska exempel och innovativa visioner från Hallands Matgille
16.15 Livsmedelsprogram för Halland
17.45 Middag på halländskt tema
19.30 Vi rundar av dagen

ANMÄLAN: Läs mer och anmäl dig här >>

apr
5
fre
Näringslivslunch: Hur skapar man extraordinära resultat? @ Falkhallen
apr 5 kl. 11:30 – 13:00

Näringslivsluncherna är en stor mötesplats för företagare i Falkenberg. Vid varje näringslivslunch kommer ca 230 personer för att inspireras av en intressant föreläsare och för att nätverka med andra företagare. Dagens lunch gästas av:

Magnus Adler som bor i Asige och arbetar som it-chef på Bergendahls Food i Hässleholm. Innan flytten med familjen till Halland arbetade han som rådgivare och entreprenör i Shanghai. Med sin internationella erfarenhet av affärsutveckling delar han med sig av konkreta tips på hur du uppnår extraordinära resultat i vår snabbt föränderliga värld

För att delta på lunchen ska du vara medlem i näringslivsorganisationen Näringslivet Falkenberg. Är du företagare och inte deltagit på en lunch tidigare kan det i mån av plats finnas möjlighet att vid ett tillfälle gå med som gäst.

Anmälan
Anmälan gör du via  här>>.

apr
11
tor
Tillväxtarena 11 april @ DLC, Högskolan i Halmstad
apr 11 kl. 07:30 – 13:00

Driver du ett etablerat företag, är intresserad av tillväxt, vill bli inspirerad och vill utöka ditt nätverk. å är du varmt välkommen till Tillväxtarena den 11 april som bjuder på en mix av framgångstips, nätverkande, frukost och en avslutande lunch. Dagen är kostnadsfri.

DAGENS PROGRAM:

07:30-08:05 Frukost och mingel. 08:05 Programstart.

Agneta Olsson, grundare av Chair Management
Hur den rebelliske entreprenören kan skapa företag i världsklass.

Mathias Frenzel, initiativstagare Öppna företag
Kan öppenhet, inkluderande företagskultur och ställningstagande attityd i företaget leda till konkurrensfördelar?

Erik Blomberg, vd, Eleiko Group
Hur lyckas man med varumärkesbyggnad och marknadsföring i en föränderlig värld?

Svante Andersson, professor i företagsekonomi vid Högskolan i Halmstad
Vissa företag är redan från starten internationella. Vad är orsaken till detta och är det en framgångsrik strategi?

Anita A´son Strandahl Styrelseakademin, Pelle Nilsson, vd GN Transport, och Nicolas Hassbjer, grundare av HMS.
Så skapar du framgångsrika företag genom extern styrelsekompetens.

UTVECKLANDE FÖRDJUPNINGSBLOCK
I dialogform fördjupar vi oss i fyra olika områden. Du väljer vilket block du vill delta på.

Nyttan av ett starkt varumärke: Catrin Sjölin och Robert Kirtley, hstd. Varumärke och Design – betydligt mer än en känsla. Förutom ökad lojalitet och minskad priskänslighet kan ett starkt varumärke attrahera nya kunder, ge en större konkurrensimmunitet och öka marknadsandelarna.

Konsten att rekrytera rätt medarbetare: Carl Mårtensson och Carina Nyberg, One Partner Group. Om konsten att matcha rätt kandidat med rätt ledigt jobb genom rekrytering eller bemanning. Fördjupning i helhetskoncept för företag som bidrar till långsiktig tillväxt och lönsamhet.

Styrelseinsikt och målstyrning genom kpi:er: Andreas Johansson, KPMG och Anita A´son Strandahl, Styrelseakademin. Vilka fördelar kan den externa styrelsen ge? Hur jobbar man aktivt för att ta företaget till nästa nivå? Hur jobbar man i styrelsen med målstyrning genom ekonomiska nyckeltal?

Motivera, bygg team och var en attraktiv arbetsgivare: Agneta Olsson, Chair Management. Hur lyckas man behålla ett engagemang och snabbhet när komplexiteten i företaget ökar? Vad påverkar medarbetarna i företaget att bli högpresterande? Hur skapas en vinnande företagskultur?

Läs mer och anmäl dig här>>.

apr
24
ons
Utbildning: Agenda 2030 @ Campus Varberg
apr 24 kl. 09:00 – 12:00
Utbildning: Agenda 2030 @ Campus Varberg

Agenda 2030 kan du använda som verktyg för ett stärkt hållbarhetsarbete i din verksamhet.

Innehåll
Allt fler företag och organisationer väljer att koppla sin verksamhetsplanering och sitt hållbarhetsarbete till Agenda 2030 – FNs globala mål för hållbar utveckling. Denna utbildning ger dig kunskapen och perspektiven du behöver för att använda målen som verktyg för ett stärkt hållbarhetsarbete i din verksamhet.

Utbildningen riktar sig främst till hållbarhetsansvariga, verksamhetsutvecklare, kommunikatörer, strateger, chefer och företagsledning.

Läs mer och anmäl dig här>>

maj
3
fre
Hållbar lunch: Klimatutsläpp – Från teori och målsättningar till ändrade inköp och beteende @ Falkenbergs Energi
maj 3 kl. 11:30 – 12:30

Den 3 maj kommer en Hållbar lunch ta plats i Falkenberg. Temat kommer att vara klimatutsläpp – från teori och målsättningar till ändrade inköp och beteende.
Deltagarna betalar själva för dagens lunch.

Lunchen sker i samarbete med CSR Västsverige och Företagarna Falkenberg.

Läs mer här>>

maj
10
fre
Näringslivsfrukost @ Hotellet i Ullared
maj 10 kl. 07:30 – 09:00

Näringslivsfrukostarna i Ullared är mycket uppskattade och är en bra start på dagen. Här bjuds du på intressanta föreläsningar av lokala företagare och profiler, god frukost och möjlighet att nätverka med andra företagare. Morgonens föreläsningar handlar om:

Klimatfokus hos Taiga
Ann Rydholm, vd på Taiga, berättar om hur hon ser på framtidens klimatutmaningar och Taigas visioner och roll i det hållbara samhället. Vi får höra hennes spännande tankar och hur de tagit en del svåra med viktiga val. En nödvändig och viktig utmaning som fler borde anta.

Det sexuella kryddskåpet
”Mat är väldigt gott, men kryddad mat är oftast godare” är ett sätt att se på sexleksaker och att göra ett bra sexliv bättre. Hör Mica Pettersson från Mshop i Ullared berätta om butiken och dess framgångar i Ullared. Bekanta dig med storsäljarna och få reda på vem som egentligen är den typiska köparen när det gäller sexleksaker.

Läs inbjudan här>>

Anmälan

Anmäl dig här>>

maj
17
fre
Näringslivslunch: Framtiden är här – Ta vara på digitaliseringens möjligheter @ Falkenberg Strandbad
maj 17 kl. 11:30 – 13:00

Näringslivsluncherna är en stor mötesplats för företagare i Falkenberg. Vid varje näringslivslunch kommer ca 230 personer för att inspireras av en intressant föreläsare och för att nätverka med andra företagare. Dagens lunch handlar om:

Digitalisering anses vara den starkaste förändringsfaktorn i samhället idag. Det pågår en stark strukturomvandling som skapar nya möjligheter men också utmaningar för samhälle, näringsliv och människor. Åsa Zetterberg, bördig från Falkenberg, har haft rollen som regeringens första chief digital officer. Välkommen att lyssna till hennes tankar och erfarenheter.

För att delta på lunchen ska du vara medlem i näringslivsorganisationen Näringslivet Falkenberg. Är du företagare och inte deltagit på en lunch tidigare kan det i mån av plats finnas möjlighet att vid ett tillfälle gå med som gäst.

Anmälan

Anmälan gör du via Näringslivet Falkenbergs hemsida som du når genom att trycka här>>.

maj
29
ons
Seminarium: Smartare möten & bättre kommunikation @ Plats meddelas senare
maj 29 kl. 07:30 – 12:00

Smartare möten och bättre kommunikation i din produktion leder till framgång! På möten kan människor med olika roller och kompetens dela kunskaper och information. Du kanske dagligen eller veckovis håller möten och ser en potential att förbättra dessa i syfte att underlätta spridning av kunskap och fakta i organisationen. Men hur kan du utveckla detta? Målet med workshoppen är att få inspiration och stöd att komma igång med förbättringsarbete kring möten och kommunikation samt testa nya sätt att tänka runt information och förmedling av fakta.

MÅLGRUPP
Tillverkande industri, personal med ledande roll inom produktionsområdet, t ex ledare, tekniker, projektledare eller koordinator/samordnare.

PROGRAM
08:30 Intro & presentationsrunda
Om möten och kommunikation, miljöer och tid-/rumflexibilitet

09:10 Gruppövning 1
Inventering av möten på resp företag. Diskussion kring hur mötena genomförs, svårigheter och önskad utveckling. Val av möte att arbeta vidare med

10:20 Paus

10:30 Organisations- och informationsstruktur
MEET- modellens alla 10 områden behövs för att utveckla möten

10:50 Gruppövning 2 Självvärdering av utvalt möte samt diskussion och val av problem för förbättringsarbete

11:20 Hur går vi från ord till handling ?

11:30 Gruppövning 3 Problemanalys, lösningsidéer, önskade effekter, handlingsplan & nästa steg

11:50 Diskussion och summering

12:00 Lunch & avslut
Möjlighet till fortsatt diskussion

Läs mer och anmäl dig här>>.